Ship Psychology Counseling & Coaching

Better mental health for life!

Ship Psychology Coaching & Counselling

Zoek je een veilige haven, weg van de storm in je hoofd?

Ik help je die te vinden.

“Waarom ben ik nooit goed genoeg?”

Die vraag stel je jezelf al zolang je je kan herinneren. Eerst thuis, toen op school en later op je werk. Maar na al die tijd snap je het nog steeds niet: waarom doe je het nooit goed?

Tuurlijk, je bent niet iemand die hoog van de toren blaast, zeker niet over zichzelf, maar je weet van jezelf dat je een gevoelig mens bent, best creatief en niet echt dom. Aan de buitenkant heb je je leven best op orde, met een baan, een opleiding, vrienden, hobbies… maar ondanks alles blijf je het gevoel houden dat je er constant een puinhoop van maakt.

Zoveel mensen verwachten zo veel van je. Jijzelf nog het meest! Verwachtingen over hoe je je moet gedragen, wat je moet doen of juist niet, wie je moet zijn. Je wringt jezelf in allerlei bochten om aan die verwachtingen te voldoen, maar om de een of andere reden lukt het nooit echt. Andere mensen wel, want je ziet hoe goed zij het doen. Maar hoe je ook probeert om jezelf te overtuigen dat jij ook goed genoeg bent, steeds komt dat gevoel terug. Dat gevoel dat je tekortschiet.

Iedere keer opnieuw…

Wanneer stopt die eeuwige twijfel?

Je bent nooit tevreden met jezelf en je pusht jezelf continu om beter je best te doen en betere resultaten te halen. Je eist altijd nog meer van jezelf, ook wanneer je veel liever even een uurtje niks wil doen.
Je maag draait zich al om bij het idee alleen dat iemand boos of teleurgesteld is vanwege iets wat jij gedaan hebt. Dan maar liever niks doen, dan kan het ook niet fout gaan.
Wanneer je veel of nieuwe taken op je bord hebt, lijkt het net alsof ze door je vingers glippen. Je weet wat je moet doen, maar… je doet het gewoon niet of zo? Je kan niet focussen en wat je doet, doe je maar half. Of niet. En dan word je boos op jezelf omdat je nooit iets gedaan krijgt.
Je houdt van je vrienden, maar mensen zijn soms zo VEEL. Als ze door elkaar praten over saaie dingen, dan voel jij je energie weglopen als een bad waar je de stop uit trekt. Je bent pas een paar minuten binnen en je voelt je nu al helemaal uitgeput. Maar, dit zijn toch je vrienden?

De stress, de buikpijn, de slapeloze nachten en dat constante gevoel dat alles wat je aanraakt mislukt. Oh, je weet best dat dat niet waar is, maar tegelijkertijd zegt een deel van je steeds weer dat je niet tevreden kan zijn, want dat het altijd beter kan. En beter moet! Want jij moet goed genoeg zijn! Wat ‘goed genoeg’ dan ook mag zijn…

Dus je twijfelt steeds weer aan jezelf en pusht jezelf meer en meer om aan alle verwachtingen te voldoen, ook al weet je inmiddels niet meer wat er nu eigenlijk van je wordt verwacht.

Maar, als je geen idee hebt wat het doel is, hoe weet je dan of je het niet al bereikt hebt?

Waar houdt dit op?

Ergens weet je best waar deze manier van denken, deze druk die je op jezelf legt, toe leidt: angst, burn-out, depressie of zelfs nog erger. Dat weet je om dat je al eens in dat gat gevallen bent, nietwaar? Misschien houd je jezelf voor dat het toen allemaal niet zo erg was, want het is een tijd terug en wellicht heeft het nooit een officiële naam gekregen van een arts of psycholoog die je liet zien hoe dicht je bij de afgrond stond.

Maar een deel van jou weet hoe dicht je bij die rand was. Alleen, je wil liever niet horen wat dat deel jou te zeggen heeft. Dus heb je dat min of meer buitengesloten en vertel je jezelf dat als je nu maar nog beter je best doet, je wel een andere manier vindt. Een manier waarop je niet weer in diezelfde val van stress, uitputting en moedeloosheid trapt.

Het goede nieuws is: die manier is er. Het slechte nieuws? Je gaat die niet vinden door te blijven dweilen met de kraan open.
Dus, wat nu?
Wil je jezelf blijven pushen, net zo hard en net zo lang tot je weer aan die afgrond staat? Riskeer je zo ver te gaan dat het je maanden of zelfs jaren kosten om jezelf weer bij elkaar te rapen? Want dat risico bestaat, dat weet je.

Of neem je het heft in eigen hand om nu echt te veranderen? Geen pleistertjes plakken, maar die twijfel en ellende van het ‘niet goed genoeg zijn’ in de kern aanpakken, zodat je eindelijk weer kan genieten van je leven?

Counseling

Je hoeft het niet alleen te doen! Counseling is de ‘light’-versie van therapie en een laagdrempelige manier om je mentale weerbaarheid en mentale gezondheid te versterken. In slechts 5 sessies kan al veel verbeteren.

Veelzijdige Oplossing
Waar je ook mee zit, Ship Psychology helpt je te begrijpen waarom je denkt, voelt en doet zoals je doet en wat jou daarbij in de weg zit. Zo kan je dat probleem verkennen, aanpakken en veranderen op een manier die bij jou past.

Ruimte Om Te Spelen
Ship Psychology is oorspronkelijk ontworpen als therapie, maar de technieken zijn ook leuk om te gebruiken, puur om te spelen en te ontspannen tussen alle drukte door.

Online Sessies
Geen mogelijkheid om te reizen? Ship Psychology heeft zichzelf ook via videobellen bewezen. Toch liever live? Uiteraard kan dat ook!

Betaalbaar
Veel mensen zijn niet verzekerd voor counseling. Daarom hou ik de trajecttarieven zo laag mogelijk en bied ik betaling in termijnen. Ook hanteer ik speciale prijzen voor wie krap zit (op aanvraag).
Flexibel

Van twee keer per week tot eens in de paar maanden, of juist wisselend: jij bepaalt hoe we jouw sessies inplannen.

Snelle & Toegankelijke Zelfhulp
Als je wel eens dagdroomt, dan kan je Ship Psychology zelf gebruiken om je dagelijks leven makkelijker te maken voor jezelf. De basis-beginselen zijn al voldoende om te beginnen!

Workshops & Training
Ben je voor jezelf (of jouw gasten) op zoek naar een interactieve, speelse manier om te leren wat psychologie toevoegt aan jouw dagelijks werk en leven? Vraag naar onze op maat gemaakte workshops en trainingen.

Levenslang Profijt
Jouw Schip is onderdeel van jou en dus altijd bij je. Eenmaal geleerd kan je de Ship Psychology methode en jouw favoriete technieken altijd en overal inzetten – je hele leven lang!
Wat cliënten over Ship Psychology zeggen
“Christel is echt een fijn mens met een hart van goud, enorm inlevingsvermogen en een schat aan kennis en ervaring. Tijdens onze gesprekken heb ik vaak gehuild om belangrijke inzichten die ik kreeg over mezelf, maar ook enorm gelachen om Christel’s grappen en metaforen over hoe de wereld werkt. Als neurodivers persoon heb je echt een coach nodig die uit ervaring weet hoe het is om anders te zijn en te denken dan de meeste andere mensen. Die tegen dezelfde dingen in het leven aanloopt als jijzelf, en begrijpt wat de diepte en breedte is van je interne dialoog. Zo iemand kan je écht helpen om te werken aan meer zelfinzicht en zelfvertrouwen.”

Medewerker Hoger Onderwijs
“Ik heb al heel lang een chronisch gebrek aan energie. De dag doorkomen zonder tussendoor te slapen is moeilijk, en ’s avonds ben ik uitgeput. Met het Schip hebben we onderzocht waar dat energielek zit, en wat bleek: het continue getouwtrek in mijn hoofd kost me veel meer dan ik dacht. Ik heb geleerd mijn Bemanning beter in balans te brengen, waardoor minder energie verloren gaat. Hierdoor heb ik ook geleerd meer op mijzelf te vertrouwen. Met drie gesprekken had ik al meer rust in mijn gedachtes, waardoor ik eindelijk weer energie heb om dingen te doen die voor mij belangrijk zijn, zoals mijn bedrijf uitbouwen! Christel is een topper! Vooral de praktische handvatten die ze je geeft zorgen ervoor dat je theorie snel in de praktijk kunt brengen. Dat geeft mij snel de bevestiging dat ik de juiste koers vaar.”

Culinair Ondernemer
“Mijn zoon worstelde al een tijd met faalangst die ik niet kon plaatsen. Toen ik doorkreeg dat mijn felle reacties op zijn angst het juist erger maakten, begreep ik dat het probleem bij mij zat. Christel was in staat om met een paar gerichte vragen door te dringen tot de oorzaak van mijn houding ten opzichte van mijn zoon. Aan de hand van Het Schip leerde ze mij te herkennen welke emoties, wensen en gedachten met elkaar strijden. Omdat ik nu veel beter mijn eigen drijfveren in balans kan brengen, haal ik niet meer onverwacht venijnig uit naar mijn zoon. Daarmee is het acute probleem opgelost en met deze nieuwe inzichten kan ik nu zelfstandig verder met het aanpakken van de onderliggende oorzaken. Christel helpt je inzicht te krijgen in jezelf en geeft je de nodige tools om zelf je problemen op te lossen. Altijd een aanpak op maat, dus!”

Winkelmedewerker
“Het concept van het Schip is uniek en creatief. Het is ook heel persoonlijk, omdat iedereen het op zijn of haar eigen manier kan invullen. Tijdens de workshop zaten we met een klein groepje (min of meer) onbekenden bij en gedurende de dag hoorden we de meest geweldige en persoonlijke verhalen van elkaar en we leerden veel van elkaar. Afgezien van dat mooie concept is Christel ook iemand die erg goed kan uitleggen en goed kan vertellen.”

Nieuwsgierig geworden? Klik hier!

Beoordeel & schrijf een reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Regge
Eindhoven 5626 GZ NB NL
Routebeschrijving
Ship Psychology werkt op afspraak