Gerards rijschool voor motor en auto

Dé rijschool voor rijangst, faalangst, autisme, ADHD en natuurlijk gewoon rijles.

Een rijschool voor auto, motor, E achter B (aanhanger) en zelfs scooter-/brommer rijles. Wij zijn tevens gespecialiseerd in rij- en faalangst, autisme en ADHD.

Wij geven theorie les in kleine groepjes en bieden een uitgebreide ondersteuning voor de T, AM, A en B theorie les voor personen die hierin extra ondersteuning in kunnen gebruiken.

Tevens is het mogelijk om bij Gerards rijschool privé les aan te vragen.

Wat kan ik verwachten van een autorijles?

 • De rijlessen worden overdag in blokken van 2 uur gegeven, ’s avonds in blokken van 1,5 uur. Indien nodig kunnen wij hier ook meer of minder tijd voor nemen.
 • Het lesgeld dient te worden voldaan vóór aanvang van de rijles
 • Indien het om een pakket gaat, dient deze betaald te zijn voordat het pakket in gaat
 • Afzegging van de rijles moet 48 uur van te voren bekend worden gemaakt bij de rijschool, anders wordt de rijles helaas in rekening gebracht

Klik hier om meer te lezen over autorijlessen!

Gespecialiseerd in autisme, rij- en faalangst!

De oorzaken van dit vervelende gevoel kan komen door een negatieve rijervaring, maar kan ook veroorzaakt worden door (te) weinig zelfvertrouwen of een verandering van uw persoonlijke situatie.

Zo kan het zijn dat u al jaren uw rijbewijs hebt, maar te weinig gereden hebt. Doordat u nu ineens voor uw werk meer in het verkeer moet doorbrengen en de drukte niet gewend bent, slaat ineens het noodlot toe, u wordt onzeker (als bestuurder of passagier). Eerst rijdt u nog probleemloos zo’n 50.000 km per jaar en dan ineens durft u niet in te voegen op de snelweg. Of dat u begint te transpireren als u een vrachtauto voorbij rijdt of een tunnel in rijdt.

gerard rijschool

Motorrijles

Een goede basis is de beste start voor het motorrijden. Ik ben KNMV gediplomeerde instructeur, naast je wettelijke instructiebewijs heb ik uit eigen initiatief ook nog een vervolgopleiding afgerond bij de KNMV. Regelmatig word ik bijgeschoold en geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen omtrent het verkeer, wetgeving en rij-instructie.
 

A1: Lichte motorfiets 125cc. – leeftijd: 18 jaar

 • Je moet eerst bijzondere verrichtingen doen (13) en dan de verkeersdeelneming.
 • Voor de bijzondere verrichtingen heb je nog geen theorie voor nodig, voor de verkeersdeelneming wel.
 • Theorie is 1,5 jaar geldig.

A2: motorfiets 35 kW. (aanvullend) – leeftijd: 20 jaar en 2 jaar in het bezit van rijbewijs A1

 • je moet opnieuw examen doen in verkeersdeelneming.
 • tijdens het examen moet je bijzondere verrichting doen.

A: zware motorfiets, aanvullend – leeftijd: 22 jaar en 2 jaar in het bezit van rijbewijs A2

 • Je moet opnieuw examen doen in verkeersdeelneming.
 • Tijdens het examen moet je bijzondere verrichting doen.

gerards motor

Scooterrijles

Eerst doe je theorie-examen en als je geslaagd bent kun je direct bij onze rijschool rijles nemen. Je krijgt je rijbewijs pas als je daarna met succes een praktijkexamen aflegt bij het CBR. Je mag al vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen en vanaf je 16e jaar mag je rijles volgen en praktijkexamen doen. Met een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) heb je geen apart bromfietsrijbewijs nodig. Je hoeft dan ook geen examens te doen.
Complete (dag)cursus

Wij bieden je de gelegenheid om te kiezen voor een complete (dag)cursus uiteraard kun je ook kiezen om losse lessen te nemen.

gerard rijschool scooter

 

E achter B

Aanhanger rijles
In de praktijk blijkt nogal eens dat bestuurders van een combinatie niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een zware aanhangwagen, caravan, paardentrailer of boottrailer wil rijden moet in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs BE.

Aanhangwagen t/m 750 kg
Rijbewijs B geeft de bevoegdheid tot het besturen van een personenauto met een aanhangwagen die, inclusief laadvermogen, niet meer weegt dan 750 kg.

Aanhangwagen tussen 750 kg & 3500 kg
In bepaalde gevallen is het bovendien toegestaan een zwaardere aanhangwagen dan 750 kg te trekken met alleen een geldig Nederlands rijbewijs B.

Daar zijn echter twee voorwaarden aan verbonden:

 • de aanhanger mag niet meer wegen dan dat het trekkende motorvoertuig mag trekken.
 • de toegestane maximum massa van de totale combinatie mag niet meer zijn dan 3500 kg. (max. massa auto + max. massa aanhanger)

gerard rijschool aanhanger

Klik hier voor meer informatie of om direct een afspraak te maken!

Beoordeel & schrijf een reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gijsbr. Utengoyeplein 1
Vianen 4131 ZV UT NL
Routebeschrijving
Gerards rijschool werkt op afspraak.